Design by Alex Gavrish aka StealtHon ©
Главная » 2011 » Октябрь » 17 » Ексклюзивно. 2 ліга. Група «Б». Підсумки 1 колa
15:48
Ексклюзивно. 2 ліга. Група «Б». Підсумки 1 колa
ukrfootball.in.ua підсумовує та аналізує перше коло змагань серед команд 2 ліги групи «Б».

Група «Б» другої ліги, на жаль, цікавить уболівальників менше, ніж перший квартет. І причини для цього справді існують: участь у чемпіонаті одразу п’яти команд-дублерів вищих за класом колективів; східна зона може похизуватися одразу двома клубами, які представляють обласний центр, у квартеті Б — лише «Полтава», яка вже має свого представника у прем’єр-лізі. Але це не є приводом зовсім ігнорувати чемпіонат. Тож давайте згадаємо (а для когось, можливо, і відкриємо щось нове) основні події першої частини чемпіонату країни серед команд другої ліги групи «Б».

З другої ліги за кордон. Чи знаєте ви, що не обов’язково грати у прем’єр-лізі, щоби виступати у Європі? Саме такий приклад нам продемонстрував криворізький «Гірник», який у липні брав участь у міжнародному представницькому турнірі серед металургійних комбінатів футбольних команд країн СНД. Змагання проходили у російському місті Качканар Свердловської області. І наші земляки з честю виступили у турнірі, посівши перше місце! «Цей Кубок розігрується вже 21-й раз. І одразу зауважу, що організовано все було на пристойному рівні. За перемогу в турнірі ми отримали красивий кубок, наші гравці здобули й індивідуальні відзнаки: найкращого бомбардира та найкращого захисника. Мені важко пояснити, чому ці змагання пройшли повз увагу нашої преси», — так прокоментував виступ «Гірника» головний тренер команди Геннадій Приходько. Нам лише залишається ще раз привітати криворізьку команду з перемогою та передати палке вітання пану Приходьку, звернувши його увагу на те, що наш сайт продовжує стежити за виступами усіх українських

Стадіон «Кремінь» на Євро! З якими проблемами, труднощами зіштовхувалися керманичі Києва та Львову задля будівництва стадіонів до чемпіонату Європи 2012 року: комусь заважав торговий центр перед ареною, комусь землю не могли виділити, комусь грошей було мало. Насправді пану Платіні потрібно було лишень зазирнути до Кременчука Полтавської області, де спеціально до гри 1/16 фіналу Кубку країни з київським «Динамо» побудували ще одну трибуну. Чесно кажучи, трибуна була тимчасова. Але це не завадило ще 750 щасливцям вживу побачити гру «біло-блакитного» гранду українського футболу. Мораль: потрібно вже зараз думати про свій стадіон, щоб у майбутньому не сісти у калюжу, коли і до вас приїде клуб з ТОП-5 української прем’єр-ліги.

До речі про відвідуваність. Найбільше глядачів у першому колі завітали на домашні ігри краматорського «Авангарду» — загалом 11 400 (у середньому 1 900 глядачів на грі. Це у чотири рази більше ніж на шести матчах «Шахтаря-3»!). Найбільше прихильників гри мільйонів зацікавила зустріч 6 туру на стадіоні «Авангард» у Краматорську: матч місцевого клубу і «Кременя» відвідало 2500 глядачів. Загалом же таблиця відвідуваності має такий вигляд:
Дані наведено з офіційного сайту ПФЛ. У таблиці команди розташовані за середньою відвідуваністю своїх домашніх матчів. Тому нехай вас не вводить в оману більша чисельність глядачів на іграх «Севастополя-2» та «Металурга-2» ніж «Гірника» і «Іллічівця-2» відповідно: «моряки» з «козаками» провели на одну домашню гру більше за своїх суперників. Плюс свердловський «Шахтар» ще не зіграв перенесену зустріч п’ятого туру з комсомольським «Гірником-спорт». Дуже сумно бачити у цій табелі «Шахтар-3» останнім. Чому? Читайте нижче.

Посивіти за одне коло. Непереливки доводиться тренерові третьої команди донецького «Шахтаря» Олександру Фундерату. Його підопічні за тринадцять ігор 28 разів відзначалися. Більше не вдалося жодній команді групи, лише «Полтава» спромоглася повторити досягнення «гірників». Проте і пропустив «Шахтар-3» найбільше: судді 29 разів фіксували взяття воріт донеччан. Загалом — 57 голів, це більше чотирьох м’ячів за гру! Ось лише декілька результатів матчів «гірників»: 2 тур: «Шахтар-3» — «Севастополь-2» — 7:2; 3 тур: «Шахтар» — «Шахтар-3» — 5:1; 8 тур: «Шахтар-3» — «Кремінь» — 2:5! Це ще не беручи до уваги зустрічі, коли фінальний свисток фіксував по п’ять голів у грі. А матч 12 ігрового дня з «Гірником-спорт» (1:1) взагалі засушливим можна назвати.

Дублери. І якщо ми вже почали про дублерів, то ними і продовжимо. Окрім згаданого «Шахтаря-3», який до фінішу першого кола підійшов на сьомій сходинці, інші представники української, так би мовити, еліти результатами не надто радують. «Дніпро-2», «Севастополь-2», «Іллічівець-2» і «Металург-2» лише «завдяки» не надто вдалому дебюту «Макіїввугілля» не замикають турнірну таблицю. Чи можна з цього зробити висновок про розвиток клубної спортивної школи? Не знаю. Все ж таки запорізькі «козаки» нам подарували не одного гравця прем’єр-ліги, а серед собі подібних йдуть останніми. Ми можемо лише сказати «дякую» президентам цих клубів, які вкладають гроші у ще один професійний футбольний клуб, і дуже хотілося б побачити «вакуленків», «юрченків» чи «швеців» у рідних клубах вищого або хоча б першого дивізіону. А не чергову порцію легіонерів, яких не зрозуміло ще на якому ринку знайшли: футбольному чи на «Сьомому кілометрі» в Одесі.

Дебютанти. Новачки групи завжди є темним коником для усіх: спеціалістів, тренерів. Напевно, самі дебютанти не знають чого очікувати від нових для себе змагань, тому завдання перед такими командами дуже рідко коли ставляться керівниками клубів. Цього сезону порадували «Авангард» і «Мир», яким вдалося закріпитися у верхній частині таблиці, а горностаївський клуб навіть деякий час лідирував. Лідирував він до тих пір, поки не прийшов час вирішальних ігор з «Полтавою», «Кременем» і «Гірником». Тоді команда і скотилася трішки вниз. «Макіїввугілля»? Зачекайте, найцікавіше ще попереду!

Знайомтесь: Іван Доценко — найкращий бомбардир другої української ліги за підсумками першого кола. За 12 матчів гравець горностаївського «Миру» відзначився десять разів. Звернемо увагу на вкрай важливі голи Доценка в зустрічах з «Гірником-спорт» (перемога 2:1, дубль), «Севастополем-2» (перемога 2:0, ще раз дубль) та «Шахтарем-3» (вікторія 3:2, хет-трик). Я не здивуюсь, якщо вже взимку до Горностаївки завітають представники заможніших клубів, щоб переманити гравця до себе.

День перемоги. Завершимо ми наш хіт-парад подій першого кола командою та матчем, який не можливо було оминути: «Дніпро-2» — «Макіїввугілля». Славетний «Метеор» став свідком, без перебільшення, Дня перемоги для макіївців. Вони «цей день наближали, як могли», і він настав! У останньому турі першого кола удар Кравченка з лінії штрафного майданчика на 90+4 хвилині зустрічі подарував перші залікові бали «Макіїввугіллю». Вітаємо команду з Донеччини з першою перемогою та сподіваємось, що це будуть не останні очки підопічних Спартака Жигуліна цього сезону.

Що далі? 2011-го на нас ще очікує три ігрових дні, а потім — пауза. Зимове міжсезоння для представників другої ліги розтягнеться на п’ять місяців. Чи варто робити вже зараз якісь висновки, зважаючи на такий довгий зимовий антракт? Напевно, ні. Але коло претендентів на перепустку до першого дивізіону ми вже окреслити можемо. З лідируючої шістки я б зробив ставку на «Полтаву», «Кремінь» і «Гірник». «Сталь» також може приємно вразити. Дебютантам («Миру» і «Авангарду»), я вважаю, поки що зарано лізти «поперед батька в пекло». Потрібно хоча б трохи «притертися» у другій лізі. Проте не намагайтеся вгадати переможця групи. Ваші прогнози розтануть як цукор у каві. Більш-менш чітко про фаворитів східної конференції поговоримо пізніше. За півроку. Перед стартом другої частини змагань.

Олександр РИЖЕНКО, ukrfootball.in.ua
Просмотров: 817 | Добавил: Влад | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 4
avatar
1 Влад • 15:57, 17.10.2011
От себя добавлю: Конечно очень бы хотелось за сезон сразу в первую лигу, но может реально не нужно лезть «поперед батька в пекло», набраться опыта. ИМХО.

Но будем болеть и поддержитьва нашу команду, ибо: "Нам потрібна перша ліга! Гей!Гей!"
avatar
2 UADed • 16:39, 17.10.2011
Ну кому что нужно,лично мне Кубок Лиги Чемпионов),тогда я буду доволен) happy
avatar
3 Влад • 16:54, 17.10.2011
А потом чемпионство во Вселенной и спокойно уйти на покой!) biggrin biggrin biggrin
avatar
4 денис • 17:53, 17.10.2011
Что б выграть чемпионат вселенной надо ходя-бы победить сборную альфоцентавры т команду Сайкилов из туманности Андромеды! А кубок ЛЧ это так пустяк о котором даже не стоит говорить на форуме...... gossip
avatar