Design by Alex Gavrish aka StealtHon ©
Главная » 2011 » Август » 24 » Друга ліга: огляд 5-го туру
15:40
Друга ліга: огляд 5-го туру

У групі «А» цього уїк-енду сталася зміна лідера: несподіваної домашньої поразки зазнала «Енергія» з Нової Каховки, яка поступилася дебютанту професіональних змагань – «Украгрокому» з Приютівки Кіровоградської області. Команда Сергія Шевцова, яка вигравала у чотирьох турах поспіль, першою відзначилася голом і цього разу – це Роман Ленський нагадав, що два тижні тому, коли новокаховці приймали вдома хмельницьке «Динамо», він став автором переможного голу (3:2).

Але «Украгроком» дав більш серйозну відсіч «Енергії», яка вже два сезони входить до когорти лідерів західної зони другої ліги. Спочатку Юрій Грищенко реалізував другий пенальті у цьому чемпіонаті, а потім Сергій Швей записав на свій рахунок автогол – другий для команди з Приютівки у сезоні (минулого тижня аналогічним чином відмітився Микита Плосконос з «Єдності»).

Завдяки цій перемозі «Украгроком» впритул наблизився до «Енергії» разом з чернігівською «Десною», яка вирвала три очки у складному матчі проти тернопільської «Ниви» – 1:0. Команда з Тернополя напередодні старту сезону анонсувала своє бажання повернутися до першої ліги, але поки що зробила для реалізації цього завдання дуже мало. От і у Чернігові сильнішими виявилися підопічні Олександра Дериберіна, а переможний гол забив вихованець київського «Динамо» Андрій Кругляк.

А першу сходинку посів «Славутич», футболісти якого до 54-ї хвилини вигравали у «Скали» – 3:0. А вже на 63-й рахунок став 3:2, а у грі знову відновилася інтрига. Проте більше голів численні глядачі (3 500 чоловік на матчі – це показник у топ-5 цього чемпіонату у групі «А») не побачили. Варто відзначити, що у чотирьох попередніх зустрічах команда Олександра Кирилюка пропустила лише один гол, а підопічні Володимира Реви за якихось вісім хвилин, зібравшись із силами, забили «Славутичу» удвічі більше.

Наздогнали «Енергію» і обійшли її за кращою різницею забитих та пропущених м’ячів «Суми», які є тіньовим лідером групи – команда Ігоря Захаряка не втратила жодного очка, а не посідає першу сходинку, оскільки провела на одну гру менше за інших лідерів. Сумчани певний час вигравали досить скромно, але після впевненої кубкової перемоги у середу над представником першої ліги («Кримтеплиця» – 3:1) з рахунком 6:1 розтрощили хмельницьке «Динамо», яке напередодні через звільнення втратило головного тренера – Миколу Роздобудька.

З таким самим рахунком, але у гостях, здобуло першу перемогу у чемпіонаті «Прикарпаття». Під гарячу руку хлопцям Петра Кушлика потрапила «Єдність», котра зазнала четвертої поразки поспіль (три з них – розгромні), але команді з Івано-Франківська доведеться ще багато попрацювати, щоб наздогнати решту фаворитів сезону.

Знову неповним виявився тур у групі «Б». Цього разу на більш пізній термін було відкладено зустріч між командами «Шахтар» (Свердловськ) та «Гірник-Спорт» (Комсомольськ) – у зв’язку з участю команди «Гірник-Спорт» у відкритому турнірі з футболу серед команд гірничо-металургійних підприємств на приз Кримської республіканської організації профспілки металургів і гірників України, що проходить у Керчі.

Тим часом несподіваних очкових втрат зазнала «Полтава», яка після чотирьох поспіль перемог не зуміла виграти у другої команди «Дніпра». Гол Максима Зеленевича нівелював автогол Євгена Радіонова, який у попередніх зустрічах забив п’ять м’ячів у чужі ворота. Варто також відзначити, що у двох попередніх виїзних матчах команда Анатолія Безсмертного менше трьох голів не забивала («Севастополь-2» – 3:1, «Макіїввугілля» – 5:0), а от до оборонних редутів «Дніпра-2» не змогла знайти підходи.

Полтавчан наздогнав горностаївський «Мир», який допустив осічку  минулого туру – у дуелі із запорізьким «Металургом-2», а цього уїк-енду за допомоги двох пенальті, які вдало виконав кращий снайпер команди Іван Доценко (п’ять голів, три з них – з пенальті), привіз три очки з Севастополя.

А от «Кремінь» таку нагоду втратив у Кривому Розі, де команда Юрія Чумака програла місцевому «Гірнику», який у нинішньому чемпіонаті до цього туру ще не перемагав. Долю протистояння вирішила влучність Юрія Коломійця, одного з кращих снайперів минулого сезону. Навесні 2011 року він забив сім голів у семи іграх, але команда з Кременчука від нього не потерпала. Цього разу Коломієць надолужив згаяне: два постріли – 2:0.

Вдруге поспіль було розгромлено «Макіїввугілля». Але якщо минулого разу це зробив один з претендентів на підвищення у класі – «Полтава», то цього уїк-енду дружина Спартака Жигуліна зазнала нищівної поразки від другої команди «Іллічівця» – 2:5. У переможців чотири голи забив 19-річний Віталій Юрченко (не плутати з 17-річним Владленом Юрченком, що знаходиться у заявці «Іллічівця» у Прем’єр-лізі), що одразу дозволило талановитому юнакові потрапити до трійки кращих бомбардирів групи «Б».

pfl.ua
Просмотров: 697 | Добавил: StealtHon | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
avatar
1 Redya • 22:37, 24.08.2011
Чето обзор ни о чем пишут на пфл. А о нас видать паста закончилась?
avatar
2 StealtHon • 02:17, 25.08.2011
Ага, 2 раза перечитывал, про нас не нашёл ни слова.
avatar