Design by Alex Gavrish aka StealtHon ©
Главная » 2011 » Октябрь » 18 » Друга ліга: огляд 13-го туру
01:33
Друга ліга: огляд 13-го туру
Є прем’єрна перемога «Макіїввугілля»!

У останньому турі першого кола чемпіонату лідери західної зони дружньо втрачали очки. І якщо у центральній зустрічі 13-го ігрового дня у Чернігові між місцевою «Десною» та черкаським «Славутичем» хтось з суперників мусив пережити втрату, то «Енергія» та «Суми» могли, за великим рахунком, обійтися без осічок. Але не дуже вдало провели виїзні зустрічі у Тернополі та Южному.

...В Чернігові за двобоєм двох команд з чільної групи спостерігали лише 800 глядачів – такої мізерної аудиторії глядачів на стадіоні імені Юрія Гагаріна цього сезону ще не збиралося. Хоча, звичайно, для міста над Десною, де завжди на матчі улюбленої команди ходили ледь не 10 000 вболівальників, навіть тисяча пар очей – не той показник, який має бути. Але й цій компанії спочатку було не дуже добре, адже гості повели у рахунку вже на першій хвилині зустрічі – після пасу Сергія Тарана відзначився Михайло Сергійчук, який, незважаючи на молодий вік (20 років), встиг пограти у другій лізі не лише у Черкасах, а й у Рівному та Вінниці.

І «Десна», і «Славутич», розпочинаючи матч, вже знали, що їх конкуренти зазнали очкових втрат, тому вартість перемоги зростала (а чернігівці у випадку здобуття вікторії виходили на перше місце у групі), тому не дивно, що господарі, опинившись у незручному становищі, захопили ініціативу. Проте, відзначитися підопічним Олександра Дериберіна вдалося лише на 72-й хвилині – Олексій Павелько першим встиг на добивання після того, як Олексій Крупниченко відбив удар Рената Акчуріна. У підсумку – нічия 1:1, яка задовольнила тренера гостей Олександра Кирилюка.

«Десна» вперше у чемпіонаті не виграла на своєму полі, а її географічні сусіди – «Суми» – також вперше не виграли на чужому полі: неприємний сюрприз команді Ігоря Захаряка зробив дебютант професіональних змагань «Реал Фарм» з містечка Южний, що знаходиться поблизу Одеси. Сюрпризи розпочалися ще під час підготовки до матчу – його початок було відкладено на 24 хвилини через запізнення співробітників міліції. До того ж, вже у дебюті травму отримав кращий бомбардир сумчан Ігор Мельник, і гостям довелося вносити тактичні корективи у свої дії.

А потім суперники обмінювалися голами. Спочатку Олександр Шимко після навісу Віталія Бугайова вивів «Суми» вперед, але «Реал Фарм», незважаючи на територіальну перевагу гостей, до перерви зумів не лише відігратися, але й вийти вперед. Спочатку Анатолій Чернов скористався помилкою досвідченого голкіпера Миколи Павленка (років десять тому виступав у московському «Спартаку») під час вкидання аута, а потім Олег Войников завершив стрімку контратаку. Проте сенсаційний рахунок протримався недовго – вже на 47-й хвилині Андрій Ятленко вдало зіграв під час подачі кутового. До завершення зустрічі моменти мали обидва суперники, але рахунок вже не мінявся – 2:2.

Вперше вдвічі поспіль у цьому чемпіонаті програла «Енергія» – слідом за поразкою від «Десни» команда Сергія Шевцова отримала «на горіхи» у Тернополі – 1:2. Усі головні події відбулися у першому таймі, причому господарі поля зусиллями Ярослава Сокола відзначилися вже на першій хвилині. Гол вийшов не лише швидким, але й красивим, після чого гості з Нової Каховки ненадовго захопили ініціативу. А коли «Нива» розпочала проводили свої атаки, «Енергія» підловила суперника на контратаці: Олександр Іванов добив м’яч у ворота після того, як Денис Козенко нейтралізував постріл Юрія Комягіна з середньої дистанції. Тим не менш, тернополяни досягли свого – потужний постріл ветерана Юрія Войтовича нейтралізувати було вкрай складно. Другий тайм опоненти провели доволі активно, «Нива» навіть забила ще, але гол було анульовано через порушення правил – 2:1.

Найрезультативнішою командою першого кола у групі «А» стало «Прикарпаття», яке покращило свої показники під час зустрічі із «СКАД-Ялпугом» (6:1), чергової втрати очок зазнав «Украгроком», що поступово відстає від лідерів – у Одесі долю протистояння команди з Головківки та «Чорноморця-2» визначили чергові два голи кращого снайпера моряків Олександра Якименка (2:1).

А у східній зоні – своєрідне свято. Першу перемогу отримав дебютант другої ліги – «Макіїввугілля», котрий на 94-й хвилині вирвав перемогу у Дніпропетровську над місцевим «Дніпром-2» (1:0) завдяки помилці голкіпера господарів Валерія Юрчука і вдалим діям Валерія Кравченка. Для клуба з Макіївки це взагалі перші очки у цьому чемпіонаті, тому його турнірне становище покращилося не дуже сильно. Найближчий суперник – запорізький «Металург-2» – випереджає аутсайдера на дві перемоги.

Знову відбулися зміни у верхній частині турнірної таблиці. Зазнавши другої домашньої поразки (1:2), опустилася на четверту сходинку дніпродзержинська «Сталь», а її переможець – краматорський «Авангард» – навпаки, піднявся на друге місце. Долю матчу, у якому суперники обмінялися швидкими голами, вирішив удар Євгена Романова за сім хвилин до завершення основного часу.

Завдяки цьому, до трьох очок збільшила свій відрив від найближчого переслідувача «Полтава», яка не без проблем вирішила свої питання у протистоянні із дублерами запорізького «Металурга» (1:0). Довгий час гостей рятував їх досвідчений голкіпер Володимир Жук, але й він виявився безсилим після того, як Юрій Скороход за дивною траекторією переправив м’яч до сітки під час виконання кутового.

Покращив своє становище криворізький «Гірник», котрий розібрався із свердловським «Шахтарем» (2:1), а кременчуцький «Кремінь», котрий зусиллями Сергія Рябцева забив переможний гол «Севастополю-2» вже на першій хвилині (1:0), наздогнав «Сталь».

І, нарешті, перервав безвиграшну серію з п’яти матчів горностаївський «Мир», котрий за цей час скотився з першої сходинки на п’яту. У разі невдачі у протистоянні з «Шахтарем-3» представник Херсонщини міг би продовжити рух униз – на шосте місце, і під час першого тайму все йшло до того, адже юні гірники вигравали з рахунком 2:0. І лише після перерви «Мир» зібрався і зумів вирвати перемогу – 3:2. Хет-триком відзначився кращий снайпер другої ліги Іван Доценко (10 голів у чемпіонаті).

pfl.ua

Просмотров: 706 | Добавил: StealtHon | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar